УСПЕШЕН СТАРТ НА УЕБИНАРА ЗА СПЕЦИАЛИСТИ ОТ СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ

Близо 30 участници се включиха в първия ден на уебинара, организиран от „Асоциация НАЯ” на тема „НОВИ ПОДХОДИ В РАБОТА С ЖЕРТВИ НА ДОМАШНО НАСИЛИЕ В УСЛОВИЯТА НА COVID-19”. Събитието се провежда в рамките на Проект „НОВА ЛИНИЯ СРЕЩУ ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ”, реализиран с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Ръководители на граждански организации и на социални услуги, психолози, социални работници, юристи, педагози и други специалисти се запознаха с добрите европейски практики в осигуряването на достъпна и качествена помощ на пострадалите по време на пандемията. Ръководителят на проекта Светла Сивчева представи резултатите от първото за страната проучване на опита на гражданските организации да продължат да поддържат консултативните си програми, мобилните екипи, кризисното настаняване и горещите телефонни линия в периоди на ограничения и рестрикции.

Участниците имаха възможност да споделят и своя опит и решенията, които са намерили в условията на криза.

Вторият ден ще бъде отделен за споделянето на иновативни подхода в помощ на пострадалите от домашно насилие от нашата страна. Част от тях са създаването на чат бот във вайбър,  дигитални стаи за консултиране, използване на хотелски стаи за спешно настаняване на пострадалите до приемането им в кризисен център, програми за надомна работа, мобилни екипи и хуманитарна помощ за най-нуждаещите се.

Уебинара финализира проекта, който „Асоциация НАЯ” изпълняваше в изминалите 8 месеца. Той имаше за цел да повиши капацитета и устойчивостта на гражданските организации в България, които подкрепят жертви на домашно насилие, за намаляване на негативното въздействие на пандемията COVID-19 върху тяхната дейност.

Тази публикация е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от Сдружение „Асоциация НАЯ”  и при никакви обстоятелства не може да се приема, че тази публикация отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *