ПРЕДСТАВИХА ПЕТ ДОБРИ ПРАКТИКИ ОТ БЪЛГАРИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА ПОСТРАДАЛИ ОТ ДОМАШНО НАСИЛИЕ

Пет нови подхода в борбата с домашното насилие бяха презентирани по време на втроя ден от уебинара, организиран от „Асоциация НАЯ” на тема „НОВИ ПОДХОДИ В РАБОТА С ЖЕРТВИ НА ДОМАШНО НАСИЛИЕ В УСЛОВИЯТА НА COVID-19”. Събитието се проведе в рамките на Проект „НОВА ЛИНИЯ СРЕЩУ ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ”, реализиран с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Андриян Георгиев от фондация „Бъдеще перфектно” представи новия вайбър бот „Силна”, който дава информация за спецификите на домашното насилие и възможностите за подкрепа на жертвите. Анна Николова, председател на Фондация „SOS – семейства в риск”, Варна презентира кризисните пакети на организацията, въведени през 2020 година. От Асоциация „Деметра” Бургас Ана Буриева разказа на практиката на потелско настаняване на пострадалите, които се нуждаят от спешна защита, преди да бъдат приети в Кризисен център. Златка Мачева от Център „Отворена врата” акцентира върху програмата за трудово посредничество, насочена към трайно безработни жени. В края на уебинара Петя Стефанова от екипа на домакините от „Асоциация НАЯ” показа как функционират техните дигитални стаи за консултиране.

Участниците в събитието имаха възможност да споделят и своя опит и решенията, които са намерили в условията на криза.

Уебинара финализира проекта, който „Асоциация НАЯ” изпълняваше в изминалите 8 месеца. Той имаше за цел да повиши капацитета и устойчивостта на гражданските организации в България, които подкрепят жертви на домашно насилие, за намаляване на негативното въздействие на пандемията COVID-19 върху тяхната дейност.

Тази публикация е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от Сдружение „Асоциация НАЯ”  и при никакви обстоятелства не може да се приема, че тази публикация отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *