ПРОГРАМА ЗА РАБОТА С ЖЕРТВИ НА ДОМАШНО НАСИЛИЕ ОТ МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА ОТ ЕТНИЧЕСКИ ПРОИЗХОД, ПРЕДИМНО РОМСКИ

 

Специална програма ще помага на професионалистите да работят с жертви на домашно насилие от малките населени места от етнически произход, предимно ромски. Тя беше изготвена по Проект „Достойнство – живот без насилие” на „Асоциация НАЯ”, финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

Програмата допълва Програмите за мобилна работа и за работа с жертви на домашно насилие, чийто майчин език не е български, разработени от „Асоциация НАЯ”. Тя обобщава специфичните подходи, идентифицирани като положителни практики в работата на организацията с жертви на домашно насилие от малките населени места от етнически произход, предимно ромски и дава конкретни насоки за оказване на ефективна защита и подкрепа на пострадалите лица.

Програмата за работа с жертви на домашно насилие от малките населени места от етнически произход, предимно ромски, е предназначена за професионалисти, които работят по темите „домашно насилие и насилие срещу жени” или работят с ромски общности.

МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ПРОГРАМАТА ТУК 

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *